ElRover, de website van Elza & Rob

Aich 2009 (meivakantie)

Aich is bijna een thuiswedstrijd. We zijn er altijd welkom, het weer is meestal goed en rust is ook echt rust. Het leven gaat er nog steeds een slag langzamer dan bij ons. We zijn er nu al voor de 10e of 11e keer en ondanks dat we wel eens een andere vakantie tussendoor hebben, komen we er toch weer terug. We hebben voor het eerst Laika mee, onze nieuwe witte herdershond. Voor haar en voor ons best wennen. De eerste dagen hebben we wat rondgehangen op de boerderij en heerlijk uitgerust. Zo in het voorjaar is het heerlijk alles weer groen te zien worden en toch in de verte bergen met sneeuw op de toppen te zien.

Na een paar dagen zijn we met de jongens (Niek had een schoolvriend mee, Mark) naar Koningsee gereden. Het was vrij warm en een ijsje was geen overbodige luxe. De jongens hadden wel zin in een rondvaart. Als ze terugkomen gaan we nog wat eten  of drinken, net hoe het uitkomt. In ieder geval staat bij thuiskomst op de boerderij weer een taart klaar met koffie.

Op de 28ste april gaan we naar Chiemsee om met de boot de verschillende bezienswaardigheden te gaan zien. We zijn er eerder geweest, maar we zijn nog nooit in het grote paleis of het klooster geweest. Als we op Herreninsel komen bllijf ik onder de bomen wachten met de honden en de anderen gaan het paleis in. Ook in de grote paliestuin is genoeg te zien, vijvers, waterspuiters en allerlei beelden. Uiteraard wordt een broodje worst genuttig dop het terras, voordat we op de boot naar Fraueninsel gaan. Je kunt in het voorste deel van het vrouwenklooster komen, maar dan wordt je al vrij snel tegengehouden door een struise non. NA een hele dag varen en wandelen weer heerlijk op de boerderij een biertje drinken.

De 29ste gaan we naar Munchen, eerst met de trein en dan met de bus/metro naar het grote stadion. En inderdaad, groot is het wel. Vanaf de snelweg om Munchen hadden we het stadion al een aantal keren gezien, maar als je er zo vlak voor staat is het toch anders. Vooral voor Mark en Niek was het leuk en ze hebben ook een tour door het stadion gemaakt. Wij hebben rustig in het cafe een kop koffie/thee gedronken. Als we klaar zijn gaan we weer terug naar het centrum van Munchen waar we nog wat rondzwerven voordat we weer terug gaan naar Aich.

Op 1 mei rijden we naar Wolfgangssee, gelegen in de regio Salzburg (Oostenrijk). Het meer ligt 538 m boven zeeniveua en is 114 meter diep. Vanuit het plaatsje St. Wolfgang doen we een rit om het meer met paard en wagen. Het hotel"Im Weissen Rössl", is vooral bekend geworden als achtergrond voor verschillende operettes en (televisie-)films. In het nabijgelegen Bad Ischl is de zomerresidentie van Kezier Franz Josef en Keizerin Sissi te vinden. Op het meer zelf kun je heerlijk varen of je laten varen op een rondvaartboot. Na deze tocht is het heerlijk weer op de boerderij te zijn en te horen dat het de volgende dag allemaal door zal gaan met de "Maibaum". Het opzetten daarvan is, na alle voorbereiding, een dosrtig en hongerig karweitje. Bovendien is het een soort feest dat haar oorsprong vindt in de oude (Germaanse) vruchtbaarheidsrituelen door grote delen van Europa , al ver voordat de Romeinen alles veroverden. Het is nog steeds zo, dat mannen en jongens van naburige dorpen to 's morgens vroeg de dag na het opzetten, mogen proberen de Maibaum om te halen. Er wordt dus de hele nacht gewaakt.

De volgende dag is alles weer voorbij en rijden we terug naar Nederland.

 

 

Alle foto's zijn door ons zelf gemaakt.