ElRover, de website van Elza & Rob

Aich - Steffenberg 2010 (zomervakantie)

Aich wordt dit jaar weer een feestje. Maar eerst gaan we voor 1 nachtje naar Steffenberg waar we later in de vakantie ook weer zullen komen. rocknroll hondWe doen de heenreis in 2 keer en zullen pas zondag de 11e juli doorreizen naar Aich. We zijn met ons zessen, want behalve Niek en de hondjes, gaat ook Niek z'n vriendin Roxanne mee. Meestal noemen we haar gewoon Rox. De eerste rit en nacht verlopen voorspoedig en er is behalve de warmte verder weinig te vermelden. We eten 's avonds in het restaurantje van de camping en na een paar biertjes gaan we proberen te slapen. De volgende dag zullen we in Aich zijn. Nog 640 km rijden.Laufen  Na een korte nacht vertrekken we omstreeks 4 uur in de ochtend om zo voor de ergste warmte in Aich te kunnen zijn.

We zullen de hele week in Aich eigenlijk niet veel doen, behalve wat zwemmen en luieren, het is gewoon veel te warm. We worden ontvangen omstreeks het middaguur met een heerlijke Schonramer Hell (plaatselijk biertje) en een eenvoudige doch voedzame barbecue.

Na een paar dagen zijn we toch maar een ritje gaan mLuchten.....aken naar Laufen/Oberndorf (Oostenrijk). Daar hebben we lekker gewandeld en gewinkeld. Uiteraard hebben we daar een ijsje gegeten. Een dag later hebben we ook nog een ritje naar Konigsee gemaakt en daar een boottocht gemaakt. We hebben bij Sankt Bartholomea koffie met gebak gegeten en gedronken. Daarna zijn we weer richting Aich gegaan. Helaas, bijna weer thuis, een lekke band. Dat zou nog tot de maandag na het weekend duren voordat het weer allemaal klaar was.

LibelUiteraard hebben we verder met het reservewiel gereden totdat er nieuwe banden om kwamen,en zo konden we nog heerlijk zwemmen in de Waginger See, het warmste meer van Beieren. Dit was erg leuk, ook voor de honden. De vissen in allerlei soorten en maten, zwommen om je heen. Ook Hans ging mee om ons de eerste keer de weg te wijzen, want op andere plekken mag je niet met de honden komen. Later zijn we er nog een keer heen gegaan. De warmte bleef maar aanhouden.

Halverwege de week kwam de Burgemeester op bezoek om ons officieel te huldigen voor ons "10-jarig toeristisch verbond met de gemeente". Dat is daar altijd reden voor een klein feestje. We kregen een oorkonde en een mooie stenen bierpul van de "Private Landbrauerei Schonramm". Elza kreeg nog een blbierhondoemstuk van Rosmarie. Daarna hebben we nog lekker taart gegeten en koffie of wat anders gedronken.

Op dinsdag 20 juli rijden we na het ontbijt weg, richting Steffenberg. Van de vorige keer, een week eerder, weten we nog dat het een stevig drama was met de wegen om en bij Steffenberg. Ook de weg naar de camping toe was alleen voor tanks goed toegankelijk. Voor je banden geeWilhelmsturmn pretje.  Na aankomst eerst maar naar de caravan, waar Henk, de eigenaar/beheerder bezig was iets "technisch" met de schotelantenne te doen. Het leek meer op een periscoop, maar goed. Uiteindelijk lukt het met hulp van Niek. Die eerste dag doen we verder niets meer, behalve natuurlijk avondeten en bijkomen. Het is hier op het zonneterras erg warm en een biertje gaat er dan goed in. Behalve ons wat ergeren aan de gebreken van de camping en de caravan proberen we er toch wat van te maken. We gaan op de woensdag naar Dillenburg, het stadje waar volgens de vaderlandse geschiedenis in 1533 Willem van Oranje, de Vader des Vaderlands geboren is. Van het kasteel zelf is eigenlijk vrijwel niets meer over. In 1760, tijdens de 7-jarige oorlog werd het door de franse troepen volledig vernietigd. Van de onder de burcht gelegen gewelven en kazematten (destijds behorend tot de modernste van Europa) is nog wel veel te zien. Destijds waren daar zo'n 3000 soldaten gelegerd. Je kunt met een rondleiding mee en dan kom je bij de leeuwekuil (een put van 62 meter diep) en de Rubensgevangenis (de vader van de beroemde schilder werkte als raHuub, Rox en Annieadgever voor Willem van Oranje en moest het gevang in nadat hij een oogje op Anna, de vrouw van Willem, had laten vallen). De Wilhelmsturm is gebouwd van 1872-1875 met financiele steun van Nederland en een dochter van Koning Willem 1, prinses Marianne van Oranje-Nassau(zij betaalde driekwart van de bouwkosten), ter herinnering aan Willem van Oranje. Na afloop hebben we nog wat gedronken bij een soort cafeetje onderaan het kasteel.We hebben daarna nog wat rondgelopen in Dillenburg zelf, maar daar was verder weinig te doen. Het heeft de naam, maar het is niet erg levendig. Na de frites zijn we weer richting camping gegaan.

De volgende dag komen de ouders van Rox, Huub en Annie voor een paar dagen langs.

En, beloofd is beloofd, een barbecue om de gezelligheid te vergroten. We spreken af na nog lang gekletst te hebben, om de volgende dag naar Braunfels te gaan.  Braunfels is een middeleeuws vestingstadje (sijsje!!!tadsrecht pas in 1607) met binnen de muren het Slot Braunfels, woonplaats en residentie van de Graven van Solms. Begin 17e eeuw werd hier Amalia van Solms, de vrouw van Frederik Hendrik geboren. Het slot is nog steeds particulier bezit van de huidige Graf und Grafin von Oppersdorff Solms-Braunfels. De Ridderzaal en de Slotkerk, evenals een aantal andere zalen zijn het gehele jaar te bezichtigen. Ze geven een goed totaalbeeld van de geschiedenis van het kasteel. Na afloop van de rondleiding eten we een lekkere maaltijd op hetzelfde terras waar we al eerder koffie gedronken hebben. Daarna gaan we nog wat wandelen en een ijsje eten, nou ja... ijsje, ze weten wel van goede ijscoups hier. Na een leuke dag is het weer goed campingwaarts gaan.

's Avonds spreken we af om de volgende dag naar de stad Marburg te gaan. En dat blijkt een goede keuze. Na de rit erheen zoeken we in het centrum een parkeerplek. Die zijn er genoeg en wij vinden er een vlakbij een opgang in de oude stadsmuur van eind 12e eeuw. Schloss MarburgHet stadje krijgt in 1222 stadsrechten en zal einde 15e eeuw gedurende ca. 50 jaar hoofdstad van Hessen zijn. Ook later is het een belangrijke stad voor de Hessische landgraven. In het oude centrum zijn rond het marktplein gebouwen van de 13e tot de 17e eeuw terug te vinden in allerlei vormen en kleuren. Het Rathaus uit 1520 is daar een echte blikvanger. In 1527 wordt de eerste protestanse universiteit van Duitsland in Marburg gesticht. Gedurende de 30-jarige oorlog (1618-1648) wordt Marburg zwaar beschadigd.Ridderzaal Pas in de 19e eeuw treedt het herstel voorzichtig in. Boven de stad torent het landgrafelijk kasteel. Na een redelijk vermoeiende klim kun je naar het kasteel toe. De basis van het kasteel ligt rond 1000 NC, waarmee het een van de oudste hoogteburchten van Duitsland is. In het kasteel is tegenwoordig een tentoonstelling ondergebracht i.s.m. de Universiteit, die tevens eigenaar van het kasteel is. Na nog ergens op een terrasje kofiie met enorme aardbeientaart met slagroom genuttigd te hebben, gaan we weer naar de camping.

Nog 2 dagen dan zit het er weer op. Op zondag vertrekken Huub en Annie en wij gaan zelf maandag weg. Al met al weer een geslaagde vakantie.

 

 

Alle foto's zijn door ons zelf gemaakt.