ElRover, de website van Elza & Rob

Bretagne 2007

We wilden gewoon weer eens iets anders. Jaren terug waren we naar Normandie geweest ongeveer op de grens met Bretagne. We wilden nu echt Bretagne in. Voor Rob had Bretagne ook iets met muziek. En natuurlijk in de Middeleeuwse sagen van King Arthur is Bretagne ook geen onbekende.

Zo gezegd, zo gedaan. We vertrokken 's morgens vroeg. Het plan was om in 2 dagen heen te rijden. Langs Antwerpen was zoals altijd weer een drama met voortdurend opstoppingen, wegomleggingen en files. We besloten toen ergens in de buurt van Duinkerken (het vroegere kapersnest) te overnachten. Na enig zoeken vonden we een plek om te overnachten. Niet altijd makkelijk omdat we altijd onze honden mee hebben. Na ingecheckt te hebben eerst maar eens eten en drinken. Dichtbij was een soort macDonald en dat wil voor een keer wel. De volgende dag weer vroeg op richting eindbestemming. Rond Duinkerken valt wel op dat het blijkbaar altijd erg strategisch gelegen is geweest, overal forten en museumforten, bunkers en andere verdedigingsstellingen.  Misschien een idee om gewoon eens een vakantie daar in de buurt door te brengen.

Onderweg zien we op een afstand Le Mont St. Michel liggen en we weten dat we dan Bretagne binnenrijden. Het zal nog uren duren en veel gezoek vergen om op de eindbestemming te komen. Het is allemaal niet even duidelijk aangegeven en al die holle wegen met hagen er omheen maken het ook niet makkelijker. Uiteindelijk rijden we de weg in die eindigt bij Traou Joly, waar de vakantiewoning gelegen is. Het is een "huisje" naast de boerderij en alles is op z'n Frans ingericht, verzorgd en schoongemaakt, niet dus. Gelukkig was het goed weer en is de terugreis niet zomaar gemaakt. Nu kan de vakantie dan toch echt beginnen. We gaan gewoon langzaam aan de omgeving bekijken en zien wel waar we uitkomen. We gaan 's avonds nog even naar een kustplaatsje, even genieten van zon, zand en water. Van alles is er genoeg.

We hebben een aantal tochten gemaakt langs de kust, van Saint Malo, langs Cap Frehel naar de noordelijke kust naar plaatsen met namen als Paimpol, Ploubazianec, Perros-Guirec,Trégastel,  Pleumeur-Bodou en Trébeurden en het mooie rustige eiland Ile de Brehat. Dit noordelijke deel van Bretagne kent ook een wandelroute langs de "Kust van het  Roze Graniet (Cotes d'Armor)" en is een van de mooiste wandelroutes van de streek, waar zelf een aantal oude smokkelpaden als wandelroute worden gebruikt.

Zomaar wat foto's

 

 

 

Wat meer naar het binnenland zijn leuke plaatsen te vinden zoals Pontrieux en Lannion. Bij het plaatsje Brelidy is een heuse skelter en Quad-baan te vinden. Voor niet al te veel geld kun je daar Quad rijden, skelteren en Paintball spelen. In Kerdanet (bij Plougat)is een buiten en deels ook binnenterrrarium te vinden met buiten een aantal Europese slangen in hun biotoop. Als het dan weer tijd is om huiswaarts te gaan, weet je, dat je in Bretagne nog eens terugkomt en neem je door het mooie weer het huisje maar op de koop toe. 

 

 

 

Alle foto's zijn door ons zelf gemaakt.